O zi de sărbătoare pentru femeile sindicaliste din r-l Ocniţa

O zi de sărbătoare pentru femeile sindicaliste din r-l Ocniţa
În ajun de cea mai splendidă şi plină de farmec sărbătoare dedicată Femeilor – Ziua de 8 martie – în incinta restaurantului „Vivat”, s-a întrunit cea mai frumoasă jumătate a lumii, cele mai inteligente, agere şi frumoase doamne din raion, ce fac parte din Familia Sindicalistă. Cea care a organizat minunata sărbătoare, este nobila doamnă cu numele Ecaterina Sturzinschii, preşedintele Consiliului interramural teritorial Ocniţa, preşedintele Asociaţiei raionale a sindicatului „Viitorul”.

Ludmilafh 457422
Iniţal, s-a vorbit despre Rolul sindicatului în protejarea drepturilor Femeii. D-na Sturzinschii venise cu un şir de argumente şi exemple din care relevă importanţa sindicatului.
Cel mai aşteptat şi cel mai intrigant moment din cadrul acestei sărbători a fost desfăşurarea Concursului „Regina sindicalistă” şi, evident, a culminat, cu aflarea numelui noii deţinătoare a coroanei de Regină sindicalistă.
Cele care au încercat să cucerească juriul şi să demonstreze că sunt demne de Coroana regală, au fost:
1. Guţu Olesea, educatoare, grădiniţa din com. Ocniţa;
2. Olaru Aliona, bucătar, grădiniţa s. Hădărăuţi;
3. Piscun Tatiana, director adjunct, profesoară de artă plastică, gimn. Călărăşeuca;
4. Untu Aliona, cadru de sprijin, gimn. Grinăuţi-Moldova;
5. Corenciuc Elena, cadru de sprijin, gimn. Vălcineţ;
6. Arseniuc Ana, profesoară de limba şi literatura rusă. LT „M. Eminescu”, Otaci;
7. Colac Mariana, educatoare, grădiniţa s.Sauca.
Concurentele au fost supuse următoarelor probe:
1. Prezentarea – succintă informaţie despre sine;
2. Clipa Siderală – fiecare şi-au demonstrat unele dintre talente;
3. Inteligenţime –au răspuns la 2 întrebări;
4. E seara astrală – la ultima probă participantele şi-au demonstrat bunul simţ şi gust de a prezenta o rochie de seară.
Cei care au decis care e cea mai demnă de a fi numită Regina sindicalistă au fost membrii juriului: Ecaterina Sturzinschii, Vasile Romaniuc – preşedintele raionului; Andrei Ţopa – vicepreşedinte de raion; Angela Slivca-Cobîlaş, vicepreşedintele Consiliului teritorial al Sindicatelor din Moldova „SINDASP”; Lucia Capmoale – specialist principal, DASPF; Natalia Liciu, director adjunct, Compania de asigurări în medicină, consilier raional; Oxana Zavidei – preşedinte ONG „Stimul”.
Deoarece toate participantele s-au prezentat la un nivel înalt şi au fost originale, totuşi, conform deciziei juriului, cîştigătoarea coroanei de Regină Sindicalistă i-a revenit Tatianei PISCUN.
Sărbătoarea a fost întregită de un buchet frumos de melodii şi dansuri interpretate de către discipolii Casei de creaţie pentru copii din or. Ocniţa, director Semion Rînja. Cele mai multe aplauze, publicul le-a dedicat dansatorilor din Impuls (cond. Ana Suslina). Cadouri muzicale au răsunat din partea Anei Cernei, Gabriela Gaivas, Dana Baltag, Anastasia Morari (cond.art.Alexei Coseanciuc).
Toate femeile prezente la sărbătoare au primit cadouri şi… o dispoziţie superbă.
A finalizat evenimentu cu o horă a prieteniei.

About rciumac