Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ocniţa a organizat Tîrgul Locurilor de Muncă libere.

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ocniţa

a organizat Tîrgul Locurilor de Muncă libere.

aofm1

La data de 2 septembrie 2016, AOFM Ocniţa (şef Rodica Lazari) a organizat şi desfăşurat Tîrgul Locurilor de Muncă libere.  Scopul tîrgului a fost identificarea locurilor de muncă libere și sporirea nivelului de angajare a șomerilor în cîmpul muncii, acordarea de informaţii privind piaţa forţei de muncă şi evoluţia ocupaţiilor din teritoriu, precum şi negocierea în direct cu agenții economici. Evenimentul s-a desfășurat în incinta Şcolii de Arte “Teodor Negară”. la care au participat 330 persoane în căutarea locului de muncă,  dintre care aproximativ  50  persoane  au depus  CV-uri pentru o eventuală angajare . 20 agenți economici, 19 din  raionul Ocniţa   şi 1 agent economic din raionul Glodeni  şi-au prezentat ofertele de muncă disponibile și condițiile de ocuparea a lor din diverse domenii de activitate. Agenții economici au venit în fața celor interesați cu 148 de locuri vacante,  materiale informative, afișe pentru a-și promova  activitatea și a putea atrage potențialii angajați.

Ca oaspeţi la  întrunire au fost invitaţi reprezentanţi ai  Consiliului Raional (Angela Crucichevici vicepreşedinte), Oficiul Teritorial Edineţ al Cancelariei de Stat (Eugeniu Cuşnir şef-adjunct), DASPF (Iurie Rusu -şef), CTAS Ocniţa (Snejana Iuteş – şef  Secţie), care au venit către cei prezenţi cu informaţii utile persoanelor aflate în căutarea  unui loc de muncă .

 

Cu o informaţie utilă pentru tinerii tentaţi de a-şi deschide o afacere proprie a venit  dna Adelina Gărtopan – sp.superior în cadrul Direcţiei Economie a Consiliului raional, prin prezentarea sumară a unor proiecte la care ar putea aplica.

 

Persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă li s-a  oferit servicii și consultații, inclusiv despre accesarea  portalului www.angajat.md , totodată în cadrul Târgului au derulat și materiale video (prezentări) cu informații  utile  atît pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, cît și pentru angajatori.

 

About rciumac