Cursuri de instruire antreprenorială în cadrul programului PNAET

Cursuri de instruire antreprenorială în cadrul programului PNAET

 biz

Directia Economie a Consiliului raional Ocnita a organizat in perioada 22 – 31 mai 2017 cursul de instruiri în cadrul Programului Naţional de Abilitare Economică a Tinerilor (PNAET).  PNAET este un program destinat persoanelor tinere, cu vârsta cuprinsă între 18-30 de ani, care doresc să-şi dezvolte abilităţi antreprenoriale, să lanseze sau să extindă o afacere proprie în zonele rurale în domeniul agriculturii sau producerii, creând astfel noi locuri de muncă.

În această etapă a cursurilor au fost înscrişi 30 de tineri din localitatile raionului  Ocnita, ambiţioşi, cu ideii inovative, cu mult curaj şi perspectivă, care , au avut posibilitatea de a studia gratis domenii aferente activităţii antreprenoriale, cum ar fi înregistrarea afacerii şi legislaţia în domeniu, planificarea afacerii, managementul financiar, contabilitatea, marketing şi vânzări, managementul resurselor umane.

Instruirea a fost gestionata de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM),  în colaborare cu partenerii de dezvoltare  —  Camera de Comert si Industrie Edinet, director Ina Stanciu.

La finele cursului tinerii au primit certificate PNAET, care le va oferi posibilitatea de a obtine un credit in valoare de pina la 300 mii lei (perioada de rambursare 5 ani) cu o portiune de grant nerambursabil (40 %) 120 000 lei.

 

Tinerilor dorim şucces şi multe, multe  realizări importante!

About rciumac