De Ziua Internațională a Invalizilor

De Ziua Internațională a Invalizilor

 

536 oameni cu dizabilități severe și accentuate din raionul Ocnița, cu ocazia Zilei Internaționale a Invalizilor, marcată pe 3 decembrie, vor  beneficia de  ajutor material în sumă de 500 de lei, bani alocați din Fondul  Local de Susținere Socială a Populației.

????????????????????????????????????

Persoanelor cu disabilități  le-au fost înmânate cărucioare, premărgătoare, încălțăminte ortopedică și subcoate.  Alături de ei, au fost președintele raionului, Vasile ROMANIUC;  șeful Direcției Asistență Socială și Protecția Familiei, Iurie RUSU;  șeful adjunct, Lucia CAPMOALE;   specialistul felcer – protezist, Ecaterina ROTARI și, toți specialiștii din cadrul Direcției Asistență Socială și Protecția Familiei. Autoritățile au adresat cuvinte de încurajare și susținere pentru fiecare beneficiar.

????????????????????????????????????

„…Ei au nevoie nu doar de compătimire, ci şi de solidaritate, sprijin, dragoste şi respect…Nu trebuie să permitem ca, într-un fel sau altul, dizabilităţile noastre sufleteşti să ne împiedice să fim alături de cei cu probleme…”, spune Iurie RUSU, șeful Direcției Asistențp Socială și Protecția Familiei Ocnița. Dânsul a menționat că, scopul marcării Zilei Invializilor este de a-i face pe oameni să înțeleagă care este adevărata situație a persoanelor cu dizabilități și, totodată, pas cu pas, să le oferim posibilitatea acestor persoane cu nevoi special, să se simtă cu drepturi depline în societate.

Vasile ROMANIUC, președintele raionului, le-a dorit beneficiarilor multă sănătate, puteri, răbdare și noi speranțe la bine.

????????????????????????????????????

În semn de solidaritate, Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei a elaborat un plan cu diferite activități, dedicate persoanelor cu dizabilități:

  • La diferite activități, desfășurate în raion, se va organiza Expoziții cu vânzări a lucrărilor confecționate de către persoanele cu dizabilități;
  • Acordarea articolelor ortopedice persoanelor cu dizabilități;
  • Organizarea meselor de binefacere din contul agenților economici, gospodăriilor agricole, cantinelor de ajutor social.

În raion Ocnița sunt circa 3300 persoane cu dizabilități.

 

SURSA —  EDIT Ocnița

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

About rciumac