Eficiența energetică a clădirilor publice

Autoritățile publice locale (APL) ale căror note conceptuale pentru proiecte de dezvoltare regională în domeniile Eficiența energetică a clădirilor publice și Sporirea atractivității turistice au fost admise în etapa a II-a a Concursului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada anilor 2017-2020  s-au reunit vineri, 10 iunie, în incinta Agenției de Dezvoltare Regională Nord, în cadrul unei sesiuni de informare.

La ședință, specialiștii ADR Nord au prezentat informații despre cadrul strategic sectorial pentru domeniile de intervenție menționate. Totodată, APL și reprezentanților APL li s-a atras atenția în privința completării corecte a cererii de finanțare, anexele acesteia și procedura de depunere a cererii complete de finanțare, conform instrucțiunii pentru utilizatori.

????????????????????????????????????

Termenul limită pentru depunerea cererilor complete de finanțare în cadrul celei de-a II-a etape a Concursului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada anilor 2017-2020 este data de 22 august 2016.

Amintim că la prima etapă a Concursului, care s-a desfășurat în perioada 15 martie – 3 mai a.c., Consiliul raional Ocniţa  a  depus la sediul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord o notă conceptuală în domeniul  Sporirea atractivității turistice, avînd ca obiectiv oferirea oportunităţilor reale de înscriere a Regiunii de Dezvoltare Nord în circuitul turistic naţional şi internaţional, prin construcţia drumului de acces către Mănăstirea “Adormirea Maicii  Domnului”  s.Calaraşeuca, situată pe teritoriul landşaftului natural. Zona vizată de proiect se află în “Rezervaţia peisagistică „Călărăşeuca””fiind una bogată în obiecte de atracţie turistică, are potenţial de creare a traseelor care vor impulsiona spre dezvoltarea regiunii în general şi industria turistică în special.

 

 

 

About rciumac