Sesiune de informare organizată de ADR Nord

     Autoritățile publice locale (APL) de nivelurile I și II din raionul Ocniţa eligibile pentru participarea la Concursul de selectare a proiectelor de dezvoltare regională anunțat pentru perioada anilor 2017-2020, au participat vineri, 25 martie 2016, la o sesiune de informare organizată de ADR Nord în incinta Consiliului raional Edineţ. Cu un cuvînt de salut au venit dl.Ion BODRUG director ADR Nord şi Iurie GARAS preşedintele CR Edineţ.

„Acest concurs de proiecte l-am așteptat mulți ani, pentru că asta a fost situația. Ultimul concurs a avut loc în 2012. Spre sfârșit de an, în rezultatul concursului recent lansat, vom avea un document cu proiecte de dezvoltare regională ce vor fi implementate în perioada 2017-2020. Doresc de la dvs. atenție și implicare, știind că mulți dintre dvs. au deja cel puțin o experiență în domeniul implementării proiectelor, fie cu finanțare din surse naționale, fie cu finanțare externă”, a spus directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

Reprezentantul MDRC Sergiu Cecan a  informat că valoarea tuturor proiectelor care vor fi selectate în cadrul concursului anunțat este aproximativ de un miliard de lei, bani ce vor fi alocați treptat, până în 2020, din FNDR, pentru fiecare prioritate fiind stabilită o sumă maximă cât poate valora un proiect.

Până în data de 3 mai 2016, APL de nivelurile I și II din Regiunea de Dezvoltare Nord (mun. Bălți și raioanele Briceni, Edineț, Dondușeni, Drochia, Fălești, Florești, Glodeni, Ocnița, Râșcani, Sângerei, Soroca) pot depune notele conceptuale de proiect la sediul ADR Nord (mun. Bălți, Piața Vasile Alcsandri, 8). Vor urma mai multe etape: de completare a notelor conceptuale, de selectare și de aprobare spre finanțare. Acest proces va dura cinci luni.

Proiectele selectate urmează să obțină finanțare din FNDR și trebuie să țină de următoarele domenii: infrastructura drumurilor regionale și locale, aprovizionarea cu apă și sanitație, managementul deșeurilor solide, dezvoltarea infrastructurii de afaceri, sporirea atractivității turistice și eficiența energetică a clădirilor publice.

About rciumac