Un nou post de salvatori şi pompieri în localitatea Hadarauti

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI a inaugurat la 10 iunie 2016, un nou post de salvatori şi pompieri în localitatea Hadarauti, raionul Ocnita. Unitatea a fost deschisă la iniţiativa d-lui Andrian Ciumac, şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale Ocniţa cu susţinerea  dlui Iurie Lupu primarul localităţăii şi a agenţilor economici. La eveniment au participat conducerea Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, conducerea raionului Ocniţa,  reprezentanţi ai APL și ai Cancelariei de Stat, salvatori și pompieri.

pompieri

Scopul programului este de a reduce timpul de răspuns în situaţii excepţionale şi de a asigura intervenţia promptă în caz de incendii, până la venirea echipelor profesioniste.

În caz de situaţii de risc, patru pompieri civili vor asigura securitatea oamenilor din acest sat și încă altele trei învecinate (s.Clocuşna şi com.Corestăuţi). Aceștia patru vor fi ajutați încă de 30 de pompieri voluntari, asigurând intervenţia primară în caz de incendii şi alte situații de risc. Pompierii civili au beneficiat de instruire, dar şi de o autospecială pentru intervenţii, din partea colegilor profesionişti. Oficialii s-au arătat mulțumiți de faptul că deschiderea unor astfel de posturi ia amploare în toată țara, beneficiari fiind cetățenii, care vor ști că sînt în siguranță.

 

Cu o surpriză pentru toţi, cu poezii și cîntece despre meseria de pompier au ieşit în scena generaţia în creştere a localităţii.

 

Este de menționat că odată cu deschiderea posturilor de pompieri în localităţile rurale ale ţării, tot mai mulţi oameni beneficiază de locuri stabile de muncă. Conform „Programului de consolidare a serviciului salvatori şi pompieri” în Republica Moldova vor fi deschise 100 de posturi. Începând cu anul 2011, în mai multe localităţi din ţară au fost inaugurate peste 20 de remize civile de pompieri.Până în prezent, un astfel de post a fost deschis în com.Bîrlădeni.

 

Evenimentul a fost anticipat de competiţii sportive şi un concert extraordinar cu participarea interpretei de muzică uşoară Nelly Ciobanu şi Orchestra «Plai moldovenesc» a Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI.

About rciumac