COMUNICAT INFORMATIV

În incinta Consiliului raional, la 18.06.2024, a avut loc întrevederea  Comisiei Teritoriale pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane cu experții naționali anti-trafic de la  Misiunea OSCE, Doamna Viorelia Rusu și Domnul Iurie Podarilov, în cadrul căreia s-a discutat referitor la provocările, precum și practicile pozitive din activitatea Comisiei teritoriale.

În cadrul discuției purtate, experții au sugerat recomandări pentru eficientizarea activității și  completării Planului de activitate a Comisiei teritoriale pentru combaterea traficului de ființe umane.

În acest context, membrii Comisiei teritoriale, au menționat  unele carențe în realizarea sarcinilor sale, precum și recomandări de  eficientizare a cadrului normativ ce reglementează activitatea acesteia.

Vizita experților în teritoriu face parte din angajamentul Misiunii OSCE în Republica Moldova de a oferi suportul necesar Secretariatului permanent a Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane și Comisiilor Teritoriale pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane.

About rciumac