Aparatură medicală pentru Spitalul raional Ocnița

Astăzi, 3 iunie 2020, spitalul raional Ocnița a fost dotat cu noi echipamente și aparatură medicală. Donația a fost posibilă grație inițiativei și implicării Irinei Lozovan, deputat în Parlamentul RM.

La spitalul raional din Ocnița au fost aduse 4 aparate de hemodializă, fotolii, aparat de ventilare artificială a plămânilor, aparat de anestezie, aparat pentru ecografie și aparat generator de oxigen.

«Aceste aparate pentru spitalul raional Ocnița au o mare importanță. În primul rând, vor asigura îmbunătățirea calității serviciilor medicale acordate pacienților. În acest context, aduc sincere mulțumiri oamenilor cu suflet mare care mi-au susținut ideea și m-au ajutat s-o realizez. Îmi exprim recunoștința față de Falk Abram din Germania, Vladimir Leahovcenco și Alexandru Aftinescu», spune Irina Lozovan.

Președintele raionului Ocnița, Iurie Plopa susține că dotarea spitalului cu echipamente și aparate moderne va contribui la extinderea serviciilor prestate pacienților, astfel, va spori nivelul de prevenire, depistare timpurie și tratarea eficientă a bolilor .

Activitatea Spitalului raional este finanțată de Consiliul raional Ocnița.

About rciumac