Conducerea raionului Ocnița aduce sincere mulțumiri dlui Pavel Marcenco pentru ajutorul acordat

Stimați locuitori ai raionului Ocnița! Prin acest mesaj, din numele Consiliului Raional, aduc sincere mulțumiri agentului economic Pavel Marcenco, director SA Tezeu Lux, pentru implicare și acordarea ajutorului enorm la diminuarea pericolului de inundare a mai multor gospodării din apropierea Nistrului.

Vă informez că, în urma precipitațiilor sporite, nivelul apei în râul Nistru a crescut cu mai mulți metri.  Astfel, autoritățile publice raionale și locale, împreună cu reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu participarea Irinei Lozovan, deputat în Parlamentul RM, am monitorizat situația, fiind întreprinse măsurile necesare pentru a nu admite inundarea caselor, grădinilor din lunca râului Nistru. În acest context, cu suportul lui Pavel Marcenco, în satul Vălcineț a fost construit un dig de protecție pentru a preveni pătrunderea apelor din râu spre localitate. Au fost aduse 15 camioane cu nisip – toate de la SA Tezeu-Lux, inclusiv și unitățile de transport. Digul a fost consolidat din 700 de saci. La aceste lucrări de fortificare, alături de salvatori, au participat și oamenii din localitate, cărora, la fel, le sunt recunoscător pentru receptivitate, susținere și ajutor la gestionarea situației de pericol.

Stimați cetățeni, vă asigur de supravegherea situației și, la necesitate, se vor întreprinde măsurile necesare pentru a nu admite acumulări de apă și inundarea caselor de locuit.

Iurie Plopa, președintele raionului Ocnița

About rciumac