Directorul spitalului din Ocnița mulțumește unor conducători de întreprinderi și angajați pentru suportul acordat în lupta cu Covid-19

Directorul IMSP SR Ocnița, Damian Guțu este recunoscător tuturor agenților economici pentru implicare și acordarea ajutorului necesar în lupta pentru prevenirea și oprirea răspândirii virusului Covid-19 pe teritoriul raionului Ocnița.

În acestă situație de criză, SA Furnizarea Energiei Electrice Nord, filiala Ocnița, director Victor Levco, a venit cu un aport financiar în mărime de 20 000 lei, bani destinați spitalului raional, pentru lupta cu pandemia.

Solidari față de lucrătorii sistemului medical din raion, care luptă în prima linie cu virusul de tip nou Covid-19, sunt și angajații filialei Ocnița Gaz a SRL Edineț-Gaz, director Constantin Gaidău, care au donat fiecare salariul pentru o zi de muncă spitalului raional Ocnița.

Au venit cu o contribuție la îmbunătățirea condițiilor de muncă și tratament în spitalul din Ocnița mai mulți agenți economici, cărora angajații spitalului, împreună cu directorul instituției, le sunt foarte recunoscători. Pavel Marcenco a procurat spitalului un boiler electric. Balta Victor a cumpărat ochelari de protecție și alte elemente necesare pentru dezinfecție. Alexandru Plamadeală din s.Lencăuți a donat 2500 lei.

Damian Guțu, din numele angajaților IMSP SR Ocnița, aduce sincere mulțumiri tuturor persoanelor implicate în ajutorul pentru stoparea răspândirii virusului Covid-19 pe teritoriul raionului:  consilierului Igor Casco, agent economic, or. Otaci, care a donat 800 l de soluție dezinfectantă pentru mâini; fraților Tintiuc Eduard și Sergiu,  fondatori SC Tincomerț-Grup SRL, care au donat o mașină de spălat automată secției consultative. În special, directorul spitalului mulțumește lui Iurie Plopa, președintelui de raion care, din cont propriu, a procurat o mașină de spălat automată pentru secția Reanimare.

În acest context, Consiliul raional Ocnița a asigurat cu echipamente de protecție — măști, mănuși sterile, combinezoane de protecție, bonete, botoși, ochelari, inclusiv și lichid dezinfectant. Din data de 15 aprile, spitalul din orașul Ocnița este specializat și dotat cu cele necesare pentru a trata persoane infectate de coronavirus.

În raionul Ocnița avem confirmate 4 cazuri, dintre care, 1 – tratat.

About rciumac