DRAGI ELEVI, STIMAŢI PĂRINŢI, ONORAŢI PEDAGOGI!

DRAGI ELEVI, STIMAŢI PĂRINŢI, ONORAŢI PEDAGOGI!

            A devenit o frumoasă tradiţie, ca în fiecare an, la sfîrşitul lunii mai, instituţiile de învăţămînt preuniversitar din raion să marcheze în mod festiv sărbătoarea „Ultimului sunet”. Fiecare matur: cadru didactic, părinte, bunel — retrăieşte clipele despărţirii de frumoasa şi îndepărtata copilărie, pentru că luminoasa zi, cu flori şi zîmbete, predispune la aceasta.

 poslednij_zvonok_proshaj_kolledzh_ja_pu_za_tebja_koka_kolu

DRAGI ELEVI!

            În drumul parcurs prin labirinturile cunoaşterii călăuză fidelă vă este Măria Sa Cartea, care este un nesecat izvor de înţelepciune. Şi dacă misiunea voastră este de a învăţa, de a acumula cunoştinţe trainice, am  certitudinea că aţi reuşit, pentru că viitorul dictează antrenare plenară la edificarea societăţii contemporane, dar aceasta le reuşeşte celor puternici. Puternic a fost, este şi va fi cel bine instruit, bine educat. Sărbătoarea ultimului sunet este pentru voi deosebitul prilej de evaluare a succeselor obţinute pe parcursul acestui an şcolar, dar, în acelaşi timp, şi  un imbold de înălţare continuă.

 

DRAGI ABSOLVENŢI!

            Este nostalgic pentru voi ultimul clopoţel. El vă inundă sufletul de bucurie, de speranţe, de mîndrie pentru şcoala voastră şi profesorii care v-au îndrumat. Examenele care vă aşteaptă cer de la voi insistenţă şi seriozitate. Oricît de anevoioase ar fi cărările destinului,  să fiţi receptivi la îndemnul sufletului de a reveni acasă, la baştină, pentru a o face înfloritoare.

 

DRAGI PEDAGOGI!

            Cu truda voastră s-a mai format încă o generaţie. Meritaţi respectul şi admiraţia pentru ceea ce faceţi şi realizaţi. Rămîneţi călăuza frumosului, adevărului, dreptăţii, valorilor fără de care o societate nu poate exista.

 

DRAGI PĂRINŢI!

            Niciodată nimănui nu i-a reuşit să ne substituie nici fizic, nici spiritual. Familia trebuie să fie şi să rămînă leagănul copilăriei, al demnităţii umane, al respectului şi al credinţei.

            Să tratăm şcoala ca un adevărat partener în creşterea şi educarea copiilor noştri în spiritul valorilor naţionale pentru a dăinui ca neam.

 

STIMAŢI ACTANŢI AI PROCESULUI EDUCAŢIONAL RAIONAL!

            Aduc mulţumiri profunde pentru activitatea desfăşurată în anul şcolar ce-şi încheie cursul. Felicitări tuturor cu prilejul finalizării anului școlar. Vă doresc ca perioada estivală care demarează s-o parcurgeți cu mult folos pentru a vă întrema forţele şi a  vă pregăti atît fizic cît şi moral întru asaltarea unui nou început.

 

PREȘEDINTELE RAIONULUI                                 VASILE ROMANIUC

About rciumac