Programul Novateca

Vineri, 22 ianuarie 2015, Biblioteca raională din Ocnița, în parteneriat cu IREX Moldova/Programul Novateca și reprezentanții administrației publice locale din Ocnița, au inaugurat în incinta Bibliotecii Publice din Ocnița, Centrul de Formare pentru bibliotecarii din raion. La eveniment au participat directorul Programului Novateca, Evan Tracz; președintele raionului Ocnița Vasile Romaniuc, vicepreseditele raionului Andrei Ţopa, Șefa Serviciului Cultură a riaonului Ocnița, Ludmila Belanoșca, viceprimarul or. Ocniţa Victor Artamaniuc, primarii si bibliotecarii din intreg raionul.
Președintele raionului Ocnița, Vasile Romaniuc a mulțumit Programului Novateca pentru contribuția adusă la modernizarea bibliotecilor publice din Ocnița, prin echiparea acestora cu tehnologie modernă, astfel încît bibliotecile au devenit centre active și vibrante în localitate.
Directorul Programului Novateca, Evan Tracz, prezent la eveniment, a salutat deschiderea Centrului, menționînd că este un rezultat a consolidării eforturilor biblitecarilor și administrației publice locale. Viziunea Novateca este ca bibliotecile devin centre comunitare active, fiind platforme de acces la informație și învățare continuă, care prestează servicii ce răspuns nevoilor comunității.
Centrul de Formare din Ocnita a fost creat cu suportul financiar oferit de IREX Moldova prin Programul Novateca și are drept scop să ofere cetățenilor acces gratuit la internet și servicii moderne inovatoare de informare în bibliotecă, precum și de instruire pentru bibliotecarii din raion.
Centrul este dotat cu calculatoare moderne și echipamente periferice pentru a facilita instruirea personalului bibliotecilor și oferirea serviciilor moderne de informare cetățenilor. Bibliotecarii și trainerii Centrului au beneficiat de instruire, organizată de Programul Novateca, pentru a-și dezvolta abilitățile de formator și cunoștințele în domeniul IT.

8 (2)

About rciumac