ROBOCLUBUL se extinde și la Ocnița!

ROBOCLUBUL se extinde și la Ocnița!

2

Elevii din Liceul Teoretic ”Mihail Sadoveanu” orașul Ocnița frecventează cercul ROBOCLUB care este dotat cu 5 seturi de roboței și 3 extensii. Conducătorul acestui CLUB este șeful DÎ a CR Ocnița, profesorul de fizică și astronomie d-ul Zaharco Ivan, care ne aduce la cunoștință că din componenta raională vor fi alocate surse financiare pentru procurarea a încă 3 roboți, o extensie și 7 laptopuri pentru buna funcționare a ROBOCLUBULUI.
În afară de Liceul Teoretic ”Mihail Sadoveanu” orașul Ocnița 58 de insituții educaționale și 7 biblioteci din țară au fost echipate cu seturi de robotică. La data de 13 octombrie a avut loc Ceremonia de donare a seturilor de robotică către 58 instituții educaționale și 7 biblioteci din Republica Moldova.

 

Evenimentul marchează extinderea Programului de studiere a roboticii ”ROBOCLUB” și creșterea semnificativă a numărului de copii și tineri implicați în activități de instruire dedicate dezvoltării creativității, gândirii critice şi capacitații de inovare. În cadrul evenimentului au fost donate 304 seturi de robotică LEGO MINDSTORMS EV3, precum şi produsele software necesare activităţilor de instruire în domeniul roboticii. 58 de instituții educaționale din toată țara vor deveni, grație suportului din partea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), gazda unor programe inovative, menite să furnizeze copiilor și tinerilor oportunități de dezvoltare și acces la tehnologii noi și captivante. De echipamente vor beneficia licee, gimnazii, colegii și școli profesional tehnice, inclusiv două universități cu profil pedagogic. Concomitent, în 7 biblioteci din Republica Moldova vor fi lansate, cu suportul Programului Național Novateca, Cluburi de Robotică. Cluburile de robotică vor activa în cadrul a 4 biblioteci raionale și trei localități rurale și vor furniza conținuturi, activități și oportunități diverse și pe placul tuturor.

 

ROBOCLUB le oferă elevilor un mediu atractiv și un program de instruire unic, ce îi ajută să asimileze mai ușor cunoștințe teoretice din domeniul ştiinţelor și tehnologiei, să învețe programarea într-un mod interesant și accesibil, să dezvolte abilități de soluționare a problemelor, de comunicare și lucru în echipă.
Programul ROBOCLUB a fost lansat în 2014 și este implementat cu suportul Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională, în parteneriat cu Ministerul Educației al Republicii Moldova și Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC. În cadrul Programului, elevii din Moldova au posibilitatea să construiască și să programeze roboți, făcând primii pași spre un viitor de succes în domeniul tehnologiei și ingineriei.

1

About rciumac