STIMAȚI LOCUITORI AI ORAȘULUI OCNIȚA!

hrm_ocn

STIMAȚI LOCUITORI AI  ORAȘULUI OCNIȚA!

          Felicit din tot sufletul toți creștinii ortodocși din  raionul Ocnița, care îl sărbătoresc pe Sfîntul Mare Mucenic Gheorghe,  purtătorul de biruință. Acest sfînt, care este apărătorul ceresc al lumii ortodoxe și protectorul armatei iubitoare de Hristos, este încă din timpuri străvechi în mod special, cinstit în Moldova.

Nu este o coincidență faptul că imaginea sa a fost reprezentată pe steagul domnitorului Ștefan cel Mare. Nu întîmplător numele Gheorge a fost întotdeauna unul dintre cele mai populare în rîndul oamenilor noștri.

Această sărbătoare este un prilej de a reuni membrii familiei şi rudele care sunt plecaţi departe, de a împărtăşi amintiri dragi dar şi emoţiile revederii.

De asemenea, hramul mai dovedeşte încă o dată că  localitățile noastre ţin la tradiţia şi la valorile strămoşeşti. Datoria  noastră este de a păstra şi promova aceste tradiţii.

   Fie ca în casele dumneavoastră să domnească mereu bunăstarea, pacea şi voia bună, speranţa în ziua de mîine şi să trăiţi numai evenimente frumoase!

 Președintele raionului                                       Vasile Romaniuc

About rciumac