Ziua Internaţională a Familiei, marcată la Ocniţa!

Ziua Internaţională a Familiei, marcată la Ocniţa!

 

Anual, pe 15 mai, comunitatea internaţională, prin decizia Adunării Generale a ONU, din 1993 marchează Ziua Interanţională a Familiei. În Republca Moldova prin Hotărârea Parlamentului, intrată în vigoare la 7 mai 2010, Ziua Familiei este inclusă în lista sărbătorilor oficiale.

Celebrarea acestei sărbători are importanţă deosebită în vederea sporirii rolului familiei în societate. Anume în familie noi reuşim să facem lucruri frumoase pentru cei dragi. Şi doar în familie putem oferi o căldură şi o atenţie deosebită copiilor.

În cadrul săptămînii dedicate sărbătorii familiei, care s-a desfăşurat în întreaga republică Oficiul Stării Civile Ocniţa (şef Svetlana Cotova) şi Secţia Cultură a CR Ocniţa (L.Belonoşca) au organizat şi desfăşurat  de comun accord Sărbătoarea raională „Căsătoria apogeul dragostei” cu participarea Perechilor Jubiliare a raionului, piloni din sfînta temelie a familiei.

familia

Cele 12 cupluri,  jubiliari din localităţile raionului,  au trăit adevărate clipe de adîncă revelaţie şi emoţii la superlativ, privind la şiragul anilor petrecuţi împreună, cu o mîndrie pentru copiii care i-au crescut şi nepoţii care îi înconjoară.

 

  • Cuplul de aluminiu – Gîrtopan Andrei şi Adelina – la 10 ani;
  • Cupluri de porţelan – Crijanovschi Garii şi Natalia – 20 ani (s. Sauca) şi Blîndu Petru  şi Rodica (s. Clocuşna);
  • Cuplul de argint (25 ani) – Siudoi Eduard şi Larisa – (s. Unguri);
  • Cuplul de perlă (30 ani) – Ciubuc Ion şi Raisa (s. Hădărăuţi);
  • Cuplul de sapfir (45 ani) – Stratulat Dionis şi Eugenia (s. Gîrbova);
  • Cuplul de aur (50 ani) – Ciornîi Serafim şi Svetlana (s. Vălcineţ);

Melnic Gheorghii şi Larisa  (s. Lencăuţi); Grinco Gheorghe şi  Natalia (com.Grinauti Moldova); Nemţov Nicolae  şi Tamara  (or. Ocniţa);

  • Cupluri de smarald (55 ani) – Galuşca Fiodor şi  Elena (s. Dîngeni) şi Melnic Vladimir şi  Uliana  (s. Naslavcea).

 

Rînd pe rînd toate cuplurile au fost înregistrate de către şefa Stării Civile Svetlana Cotova care la rîndul ei i-a felicitat şi le-a înmînat diplome şi medalii jubiliare. Cuplurile prezente au fost felicitate deasemenea  de primarii localităților din care fac parte, aducîndu-le buchete de flori şi cadouri de preţ. Ca oaspete de onoare la sărbătoare a fost present şi Preşedintele raionului Victor Romaniuc, care a menţionat în mesajul său … că familia este cea mai puternică sursă de fericire. Nici o bucurie nu este atît de deplină, nici o dragoste atît de deplină ca aceea care poate exista în sînul familiei. Vă doresc ca familiile d-stre să fie binecuvîntate cu sănătate, pace, bunăstare,  dragoste şi să rămîneţi mereu uniţi şi solidari.)

Atmosfera de sărbătoare a fost înbogăţită de frumoasele  numere artistice prezentate de

solistele Adriana Coroma şi Lica Rotaru, Colectivul coreografic „Izvoraş”  — Casa Cultură Ocniţa (N. Pavlova), colectivul coreografic al Şcolii de Arte „ T. Negară” , filiala Bîrnova (V. Sprînceană), colectivul folcloric „Teiuşii” de la Casa de CulturăLipnic (I. Vlad).

About rciumac