Forumul anual al femeilor

Forumul anual al femeilor a adunat peste 500 de femei din Moldova

În acest weekend, s-a desfăşurat Forumul anual al Femeilor din Republica Moldova. Evenimentul a fost organizat în cadrul Platformei Naţionale a Femeilor din Moldova (PNFM), lansată de către Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM în anul 2013, cu scopul de a contribui la creşterea gradului de conştientizare a rolului femeilor în societate, prin dezvoltarea abilităţilor proprii, cu schimbări pozitive atât în viaţa personală, cât şi în comunitate.
La eveniment au participat în jur de 500 de femei din toate raioanele Republicii Moldova din domeniul afacerilor, instituţiilor publice centrale şi locale, organizaţii donatoare, parteneri de dezvoltare, societatea civilă şi mass-media.
Forumul a început cu câteva istorii de succes a unor doamne lidere, care pe lângă titlul de mamă, soţie, prietenă, mai sunt şi manageri a instituţiilor pe care le conduc.

forum_femei1
Moderatoarea evenimentului, jurnalista Vera Nastasiu, a creat o atmonsferă de dialog, unde femeile au vorbit despre istoriile lor de succes, despre pilonii care au stat la baza carierei, dar şi despre unele provocări ale vieții.
Iulia Iabanji, iniţiatoarea Platformei Naţionale a Femeilor din Moldova, a vorbit despre PNFM şi despre susţinerea femeilor în cadrul platformei. Aceasta a venit cu sfaturi de susţinere către toate femeile participante: de a fi puternice, optimiste şi mentore, exemple de succes pentru noile generaţii tinere în afaceri.
,,Cele mai bune modele de femei pe care trebuie să le apreciem suntem chiar noi înşine’’, a menţionat şeful reprezentanţei de ţară UN Women, Dna Ulziisuren Jamsran.
Dna Speranţa Olaru, Manager de Proiect în cadrul Delegaţiei UE în R. Moldova, a reiterat sprijinul Delegaţiei UE la organizarea seminarelor informative ale PNFM şi a menţionat că este îmbucurător faptul că s-a ajuns la 500 de participante la forum, ,, cu cât vom fi mai multe şi mai unite, cu atât vom putea crea lucruri frumoase împreună’’.
Participantele la eveniment au plecat acasă cu daruri oferite din partea partenerilor ,,SRL Stil Tur”, ,,SA Viorica Cosmetic”, Alina Bradu, Reţeaua de Farmacii ,,Felicia’’, Hotelul Radisson Blu şi Gloria.
Elegante şi pline de rafinament, s-au prezentat la acest forum femeile din raionul Ocnița. Cu funcţii-cheie în bussines, agricultură, comerţ , pedagogie, asistență socială acestea au demonstrat că lumea afacerilor nu aparţine doar bărbaţilor.

forum_femei

About rciumac