MESAJUL PREȘEDINTELUI RAIONULUI CU OCAZIA ZILEI PROFESORULUI

MESAJUL PREȘEDINTELUI RAIONULUI 

 CU OCAZIA ZILEI PROFESORULUI

prof

Mult stimați profesori!

Mult stimaţi pedagogi,

În numele Consiliului raional Ocnița şi al meu personal, vin cu alese cuvinte de stimă, recunoștință și admirație  pentru Dumneavoastră, cei care clădiți, fără răgaz, cu multă răbdare și perseverență, ziua de mîine urîndu-vă sănătate şi putere pentru continuarea lucrului pe care-l faceţi cu dăruire.

După surâsul mamei, chipul strălucitor al învăţătorului este imaginea care revine cel mai des în memoria fiecăruia dintre noi. Acesta este motivul care mă face să cred că “Ziuaprofesorului” este în fiecare zi,  în care învăţătorul sau profesorul intră în clasă, în fiecare zi în care un elev învaţă şi reușeşte. Pentru că misiunea Dstră este să-i ajutați pe copii să înveţe şi să izbîndească în viaţă! Înrîurirea pe care profesorul o are asupra unui copil este eternă: nu vom şti niciodată unde se opreşte. Fiecare copil poartă în suflet o vorbă, o învăţătură a dascălului, pe care, ca adult, o va transmite mai departe copiilor săi.

Vă doresc putere, căldură în case şi în clase. Şi Vă mulţumesc pentru dăruirea pe care nu o măsuraţi niciodată, pentru curajul cu care intrați  în fiecare zi în sălile de clasă şi le aduceți copiilor o schimbare, o speranţă, un sprijin de care au nevoie pentru a deveni şi ei la fel de curajoşi.

La mulţi ani  tuturor profesorilor, care purtaţi în suflet şi conştiinţă- dulcea grijă  a iluminării prin lumina ştiinţei de carte!

About rciumac